Антон Русинов е таксиметров шофьор от над 10 години. Вечерта на 24 октомври качил в колата си момче, което искало да прибере леля си от столична болница.

След като закарал клиента си до лечебното заведение, шофьорът се оказал без… смартфон и с неплатена сметка за превоз. Защо?

"Трябвало леля му да бъде в Белодробното отделение. Оказа се, че не е там. Влизаме вътре в Медицинска академия, обикаляме двора, за да я търсим", разказа таксиджията пред Нова тв.

Не откриват лелята отвън, затова момчето влиза в Спешното, където по думите на персонала се държал неадекватно - буйствал, тропал по вратата и си излязъл. След това младежът отново се качил в таксито и поискал телефона на шофьора.

"Каза: "Падна ми батерията на телефона, дай ми твоя да звънна" и аз му го дадох. Пита някой: "Къде си?", при което се усетих, че ще избяга. Слязох след него, но той избяга", разказва обраният шофьор.

Мъжът не успява да догони крадеца, но се сеща, че е гледал репортаж със същия човек по телевизията, в който момчето признава, че е откраднал телевизор.

"Мотивът ми е да покажем на българите колко смешен народ сме, защото някои крадат за над 100 000 лв. и не ги вкарват в затвора, а мен искат да ме вкарат в затвора за сума от 100 лв.", казва тогава Емилиян Йорданов, които обиколи телевизиите да се "хвали" с тарикатлъка си.

След кражбата, той даже нагло заплаши и човека, чиито апартамент ограби.

А апашът Емилиян е с богато криминално минало. Хващан е за кражби, грабежи, обсебване, както и за друг случай, при който не е платил сметката си в такси.

"Телефонът за мен е много ценен, защото там, освен че има лична информация за мен и за други хора, има документи, имам си жалби до прокуратурата, номера на преписки", споделя  с огорчение Антон Русинов.

Ако се докаже престъплението, законът предвижда наказание от една до шест години затвор за крадеца.