Красива лисица предизвика истински фурор с разходката си из софийските улички. Опашатото животно се появило из "Дружба", където пообиколило край паркираните по улици и тротоари. Лиса с интерес душала градските миризми, като никак не се притеснила, че разходката ѝ е в светлата част на деня.

Похожденията на лисицата не останали незабелязани и тя била заснета в цялата си красота, а снимките бързо-бързо са качени в местни групи във Facebook. За броени чакове фотосите, запечатали опашатката събират стотици реакции и десетки коментари - като огромен процент от тях са положителни.

Столичани отдавна са свикнали със срещите с представители на вида по улици и градинки, като фактът, че лисиците имат популация и в милионния град не ги изненадва.

Хората предполагат, че Кума Лиса е тръгнала за храна и се изразяват надеждата си, че ще успее да оцелее между колите, бездомните кучета и "двукраки" врагове.

"Имаше на поляната лисици, диви зайци и яребици. Вече има сгради и огради. Тази лисичка е много блага, дано не я убие някое куче или някой двукрак", отбелязва Соня Иванова.

"Душичка. Гладна е търси си нещичко за ядене", коментира Мариана Найденова.

"Навсякъде са поради липса на естествен хабитат", пише Иван Атанасов.