"Всеки иска да си паркира колата в хола", това гласи един от коментарите в социалната мрежа по повод публикация за паркиране.

Любезно написаното писмо е забелязано залепено на предното стъкло на лек автомобил в Пловдив. То гласи:

"Здравейте! Това е последното ни любезно и доброжелателно предупреждение относно начина Ви на паркиране в конкретния случай и местата Ви на паркиране в последните няколко седмици. Много молим всеки да паркира, там където живее, защото ощетявате живущите и съобразяващи се едни с други съседи. Визираме паркоместата около малката оранжева кооперация. Имаме достатъчно наблюдение кой къде живее и ще Ви помолим отново най-любезно да се съобразявате със живущите тук и да си търсите паркомясто там където живеете! Лек ден!"

Проблемът със "свободните" места за паркиране отдавна е проблем както в Пловдив, така и в останалите по-големи градове. А решаването на проблема може да стане понякога само с приказки или писма, а в други случаи с грозни постъпки.

Немалко изпочупени стъкла, спукани гуми и дране на боята са били повод за отказване от така любимите ни местенца за спиране. Това обаче в никакъв случай не е решение на до болка познатото ни препятствие.

Ето и коментарите: