Любител на кучета предупреди собствениците на домашни любимци за първи път да се откажат от популярна порода, която може да направи запознаването им с отглеждането на домашни любимци по-предизвикателно от необходимото.

Уил Атертън, който се включи в TikTok , за да сподели прозренията си, посъветва онези, които искат да поемат отговорността за домашен любимец, да помислят два пъти, преди да изберат определени породи. Говорейки от Лас Вегас, Уил е помагал на нови собственици на кучета, но е забелязал тревожна „тенденция“.

Той говори за добронамерени хора, които имат "невероятни намерения" в спасяването на кучета , но понякога се оказват извън пределите си. Уил посочи, че мнозина, които „спасяват кучета“, пренебрегват жизненоважен фактор, който може да доведе до проблеми надолу по линията.

Той обясни: „Определено виждам тенденция на хора с невероятни намерения, които спасяват кучета, което е абсолютно страхотно, забравяйки, че дори при спасителните кучета породите имат абсолютно значение. И това е трудно, защото аз абсолютно обичам хората, които са готови да спасителни кучета, но е контрапродуктивно, ако спасите куче, което не сте в състояние да управлявате, защото все още не сте натрупали този опит и умения".

Уил сподели този съвет, тъй като се надява да попречи на кучетата и собствениците да изпитат страданието от многократните спасявания. Той предлага да се изберат по-управляеми породи и предупреждава да не се използват породи пазители за новаци.

Уил добави: „С нарастването на популярността на немските овчарки, много от тях се озовават в спасителни центрове. Невероятни хора искат да помогнат за спасяването им, но се оказват неспособни да се справят с породата."

Коментарите, оставени в публикацията, са съгласни с Уил, като някои предлагат по-лесни породи за собственици за първи път. Един коментар предполага, че "лабрадор" е солидна порода за начало, тъй като друг потребител разкри, че се борят. Те написаха: „Имам проблеми с равновесието при ходене, така че какво би било добро кученце, което да ме предпази при разходки?“ Друг потребител отбеляза, че малиноа и хъскитата трябва да са близо до върха“ в списъка за собственици на кучета за първи път.

@iamwillatherton What’s the worst dog breed for first time owners? ???? Are you guilty of any of these? #dogtraining #dogtrainer ♬ original sound - Will Atherton