Момче, момиче, едно срамежливо помахване и неочакван отговор.

Мястото е столичното метро, а това може би е една съвременна история за любовта. Онази, вълшебната, която уж съществува само по филмите.

Притихналата метростанция "Опълченска" може би е станала свидетел на раждането на една обич.

В късните часове на 2 ноември, около 22 ч. вечерта, когато метрото е полупразно, а сънените столичани вече са се добрали до домовете си, две самотни души се срещат.

Тогава един младеж точно слизал от влакчето, когато бил предизвикван от приятели да помаха на момичето вътре. Направил го, разбира се. Нямало да се излага пред френдовете си. Момичето обаче засияло и помахало в отговор за негова изненада.

И затова сега момчето я търси.

"На 16.11 (събота), отново по същото време - 10 ч. вечерта, ще бъда на Метростанция Опълченска, имайки съвсем малка надежда, че бих видял това момиче отново.

Надявам се по някакъв невероятен начин това да стигне до нея и по още по-невероятен такъв… да бъде в този ден и час там!"

Това гласи една бележка, която циркулира в социалните мрежи.

Една съвременна градска история за любовта, която някак те кара да се замислиш, че нищо не се е променило съвсем, когато човек говори със сърцето си.

Ние също се надяваме, скъпи Ромео, твоята Жулиета да види тази бележка и да бъде на същото място, в същия ден и час там - на метростанция "Опълченска". И се надяваме да се срещнете, за да може един ден да разказвате с умиление как е започнало всичко - едно хлапашко предизвикателство, срамежливо помахване и една бележка.