Случка типична за мутренските години е станала в софийския квартал "Редута" преди два дни.

Господин с "Майбах" се е движил в противоположната посока по еднопосочна улица и настоял пред шофьорка да върне и да му направи път. Жената, която е била с две малки деца в автомобила си обаче отказала. Местни жители също са помогнали да не се стигне до физическа саморазправа. Така се наложило водачът на луксозния автомобил да се върне.

"Скъпи съкварталци, от днес не живеем в 2023 г, нито сме европейци, върнахме се в далечната 1993 г.  “големият сняг” и мутренските години! Когато въпроса “ти знаеш ли кой съм аз?” е бил актуален, както и всякакъв род обида са нещо нормално, а пък знаците по улиците са за простосмъртните. Радвам се, обаче че и част от квартала е в тази далечна 2023 г и са граждани, готови да помогнат на жена с двете си деца, на задната седалка, едното от които достатъчно голямо да разбере “ако не върнеш ще ти счупа зъбите”.  Господинът караше срещу знаците посока от "Велчо Атанасов", по "Марагидик", към "Атанас Узунов", беше сигурен че трябва да му сторя път. Е, уви, наложи се да върне назад.

След това продължи да ме следва по Велчо Атанасов посока Георги Минчев, да разбере къде живея. Огледа ме хубаво как свалям децата си и бебешката количка.  Наистина не знам ако не беше господинът , със семейството си, който ме защити дали нямаше да съм я ошамарена, я наритана, все пак не му направих път, но не го и познавам, а трябвало ! И да знаете на Майбах се прави път!", разказва Ина Сиракова-Цацева.

Някои от потребителите предполагат, че в случая не е изключено въпросният шофьор само да е шофьор или служител на собственика на "Майбах"-а.

"Много често най-отворен с такива коли е персоналът на собственика, когато отиват да ги мият, тогава си избиват комплексите и се изживяват", отбелязва И. Колев.

Друг потребител отчита, че кола не е преминала преглед. Това показва справка: