Грозен инцидент между кучета е станал във Варна. Агресивно хъски е нападнало померан, който впоследствие е починал.

Собственикът на убитото животно обвинява изцяло за това стопаните на хъскито. То предупреждава варненци да имат едно наум, за да не попаднат в подобна ситуация.

"На 06.04.2023 в 21:30 на центъра на град Варна пред ресторант Хепи аз Константин Иванов и приятелката ми се разхождахме с нашия домашен любимец куче порода померан отговарящ на името Роки. Кучето ни беше с повод и стоеше плътно до мен. когато изневиделица бяхме връхлетяни от свободно пуснато куче порода хъски, привидно домашно защото носеше светещ нашийник. Захапа нашето куче и го размята, аз веднага го дръпнах с повода към мен и го вдигнах във въздуха поех го с ръце и го прегърнах, а хъскито не пускаше вдигна се на задни лапи и дойде върху мен като щеше да ме събори на земята. С приятелката ми крещяхме за помощ. Никой не се отзоваше.Никой не идваше да си прибере кучето. За малко да охапе и мене посегна ми, докато аз се опитвах да го отскубна от моето. На няколко пъти ми се нахвърляше за да се опита пак да захапе нашето, скачаше срещу мен Изключително агресивно куче без повод без намордник пуснато свободно на центъра да се движи.

Стопаните му се опитаха да се изнижат, дори скриха каишката и повода му, изоставиха го и се опитаха да си заминат незабелязано. Изключително нагло поведение, нито се опитаха да ни помогнат нито да спрат кучето си което не пускаше нащо. За щастие ги заловихме и извикахме полиция дойдоха и взеха данните ни на нас и на другите стопани. Закарахме кученцето в ОВК обединена ветеринарна клиника във Варна, защото беше 22;00 и тя беше единствената отворена. Погрижиха се за кученцето ни много добре. Нашият Роки трябваше да бъде постриган, за да му бъдат обработени раните и сега му са предписани 8 дена антибиотици. Тази вечер цялата не съм спал бях до него на земята защото цяла вечер плаче.

На следващия ден отидохме отново до болницата и там го превързаха, казаха че няма сериозни проблеми и ще се оправи. От там отидохме и подадахме жалба в първо районно, стопаните бяха установени при проверката на екипа на МВР. След няма и 24 часа кученцето ни почина в следствие на нараняванията. Кучето ни беше добро, възпитано, обичано от всички. Смъртта му донесе скръб, мъка и страдание, емоционални и психически травми на цялото ни семейство тъй като беше част от него. Имаше си паспорт, ваксини и чип. Призоваваме за поемане на пълна отговорност от стопаните на хъскито които безотговорно го пускат на центъра на Варна", апелира Константин Иванов.

Потребители в мрежата се съгласяват с мъжа и смятат, че отговорните затова трябва да си понесат последствията.

Други посочиха, че кучетата в града масово се разхождат без намордник, въпреки че това е в разрез с правилата.