Пловдивският Бевърли Хилс е напът да се сдобие с новодомец. И то какъв! Експремиерът на България Жан Виденов има намерение да се пресели в китното село Марково, в което къщи като на "Оринжд Каунти" никнат като гъби.

Необичаен бум на мераклии да строят в Марково стана факт след последната сесия на местния парламент в община „Родопи“, предаде Родопи-инфо. От 74 точки включени в дневния ред на общинските съветници се оказа, че 13 от тях са с искане за издаване на разрешение за изработване на проект за ПУП-ПРЗ и ПП в землището на село Марково.

Най-голям интерес предизвикала точка 53 от дневния ред. Оказа се, че бившият министър председател на България (1995-1997) Жан Виденов също е сред мераклиите да живеят далеч от големия град, в пределите на Марково.

Стана ясно, че е „постъпило предложение с вх. №9424-197/21.11.2019 г. относно издаване на разрешение за изработване на проект за ПУП-ПРЗ и ПП съгласно заявление вх. № 9424-197/17.10.2019 г. от Жан Виденов за поземлен имот с ИД 111.15 местност „Чонето“ от Кадастралната карта на с. Марково, община „Родопи“, представляващ земеделска земя за процедура за промяна на предназначението съобразно изискванията на ЗОЗЗ и ППЗОЗЗ.“

Запознати коментираха, че след като земята бъде включена в регулацията на селото, най-вероятна експремиерът Жан Виденов ще свие семейно гнездо в известното като пловдивския Бевърли Хилс село Марково.