Вероятно това ще бъде една от следващите мерки, но не бива да има никакъв риск. Към този момент детските градини и детските ясли няма да се отварят, каза на сутрешния брифинг на Националния щаб министър Ананиев.

Трябва да сме сигурни, че ситуацията е силно устойчива и няма да има обратен процес на връщане на заболяването, защото рискът особено рискът за децата, ако е налице, не трябва да има никакъв компромис. Всичко това е процес на коментар между Правителството и Националния оперативен щаб.

Събирането на много деца и след това връщането им вкъщи и контактите им с близки и роднини и обратно връщане в детската градина и ясла крият огромен риск за децата и не само за тях, затова не бързаме за взимането на такова решение, дошълни още той.

По повод напрежението с личните лекари министър Ананиев уточни, че снощи вече е говорил с тях и са уточнени всички спорни точки, като затова ще има и промяна в заповедта за реимунизациите. Част от тях са въвеждането на допълнителни дни за имунизации за джипитата, които имат повече деца и не им стигат само два дни седмично за това.