Рекет, далавера или нищо фрапатно?

GlasNews.bg попадна на видео, от което става ясно, че на граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" – Капъкул, разположен на българско-турската граница в близост до българското село Капитан Андреево, всеки автомобил минава през задължителна дезинфекция, въпреки че се излива пороен дъжд. Санитарната мярка работи на пълни обороти и не пропуска нито едно превозно средство.

Това, на което ставаме свидетели от кадрите, се случва минути преди да затворят границата поради наводнения вследствие на обилни валежи. Припомняме, че граничният пункт "Капитан Андреево" на българско-турската граница се наводни и бе затворен за няколко часа в петък вечерта.

След 22:00 часа трафикът е бил спрян, но сега всички пунктове работят.

Наводнение на граничния пункт „Капитан Андреево" - Капъкуле СНИМКИ+ВИДЕО

Границата заприлича на езеро, което достига до 20-30 см дълбочина, това обаче не възпрепятства по никакъв начин служителите на пункта за дезинфекция да си свършат работата, като таксуват водачите на превозните средства.

"В пороен дъжд сме на границата, точно на пункта за дезинфекция и тези продължават да си чарджат. Сега ще видите как в този хубав дъжд искат пет кинта за дезинфекция. Защото вали, не вали - препаратът си върви", казва шофьор на автомобил, докато чака реда си на пункта.

"Пълна излагация, пълен смях, пълен срам!", категоричен е водачът на автомобила, който е снимал и издадената касова бележка за извършената дезинфекция.

Много от сънародниците ни са на мнение, че случващото се не е абсурдно, а чист рекет.

"Далаверата е преди всичко останало", пише в мрежата Кирил Мичев.

"Гледах веднъж на нашия пункт за дезинфекция - имаше локвичка и гълъби пиеха вода от там. Представете си колко е реална тази дезинфекция и какво има в препарата, щом животните пият от тази вода и им няма нищо.", гласи коментар на Юрий Колев.

Вижте и видеото тук:

А какво е Вашето мнение?