Лек автомобил едва не отнесе ученик на пешеходна пътека в столицата. Опасната ситуация, която е заснета от видеорегистратор, се е разиграла на "Г.М. Димитров".

На кадрите се вижда как момчето пресична на "зебрата" като колата в лявата лента спира и го изчаква. Водачката на червено Ауди в дясната лента обаче го вижда в последния момента и едва успява да спред. За щастие до удар не се стига.

"Родители, обръщайте внимание на децата си, как да пресичат възможно най- предпазливо. Това може да спаси живота им, при тази вакханалия по пътищата ни. Мацката с цигарката в уста и поглед в тИлифончето няма да я коментираме. Младежът можеше да избегне ситуацията, ако по средата на пешеходната пътека бе забавил ход и бе погледнал надясно! #СВ9399ТС", гласи описанието към видеото на страницата "Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно."

Много от потребителите посочиха, че вината в случая е изцяло на "мацката".

"Т.нар.мацка, както я наричате,явно е пропуснала урока с пешеходните пътеки. А за децата, те са деца и се разсейват. Някога имаше табела с надпис-"Децата нямат спирачки" Жалко, че у повечето "хора" не останаха никакви ценности", посочи Т. Мартинова.

"Извади късмет момчето! Но винаги ми е било интересно тези хора като видят, че някой спира пред пешеходна пътека защо ли се мислят, че го прави, та не им хрумва вероятността някой да пресича.", добавя Миглена З.