Проблемите с градския транспорт на Пловдив не секват. Дама, която чакала автобус на спирка в централната част на града, разказа за неприятна случка. Велина Иванова била на спирката при автогара "Юг", когато превозно средство от градския транспорт, просто не спряло. Жената дала знак, че иска да се качи, после се затичала след рейса, но вратите останали затворени - дори и след като след метри настигнала превозното средство.

"Нагло и безцеремонно! Когато на спирката има един  човек шофьорите,  решават да не спират! Виждат, че им махаш, тичаш след тях, но какво от това. Ако на спирката пък има спрял друг автобус, просто преминават транзит", разказва Иванова.

"След 5 метра спря в трафика. Настигнах го, махнах, отидох пред вратата и пак не отвори. Автобусът е сниман спрян в трафика при червен светофар в посока гарата. Подмина и после просто си стоеше в трафика, но не желаеше да отвори врати, дори след като ме видя! И направи жест с ръка, че няма да отвори", допълва пловдивчанката.

Иванова споделя за неприятното преживяване в една от пловдивските групи във Facebook, където публиикацията бързо привлича вниманието на пловдивчани. Проблемите с градския транспорт в града под тепетата вече са пословична, а от коментарите на пътници се разбира, че това далеч не е първият случай на подобно отношение към чакащи по спирките.

Савина Петкова подаде оставка

"Онзи ден и аз бях така! Синът ми е на 10 и на него редовно се случва да не спират, ако е сам на спирката", пише Мартин М.

 "Това си им е редовен номер да не спират,когато има един човек по спирките. Няма оправия тоя транспорт", отбелязва Тони А.
 
 "Такива шофьори ме отказаха от градския транспорт. Като невеж пътник винаги отивам в грешното време и чакам много неизвестен автобус и те решават да не спрат понеже не се засилвам към автобуса", коментира Александър К.
 
Читатели на GlasNews също са сигнализирали за идентичен проблем. Може само да се надяваме, че Пловдив ще успее да изгради модерен и удобен градски транспорт, който да улесни пловдивчани и да разтовари натоварения трафик по улиците.
 
Вижте и снимките, с които дамата илюстрира сигнала си: