Полицаят Мариян Димитров направи опит за нов рекорд като премести три локомотива с общо тегло 250 тона. Макар и малко под метър той изтегли композициите. Преди година и половина Мариян успя да издърпа два локомотива, закачени един за друг с общо тегло 166 тона на 11 метра. Рекордът му беше признат от най-голямата корпорация по стронгмен в света.

Разказва, че подготовката е много трудна и с много лишения поставя национални рекорди. През годините се е занимавал с много различни спортове, но предимно се състезава в силовия многобой. По професия е служител в МВР. Мариян Димитров е записал в историята си да издърпва камиони, багери, комбаини, фадроми и днес той направи опит да издърпа три локомотива с общо тегло 250 тона с тялото си, съобщи trafficnews.

Предстои да стане ясно дали опитът му ще бъде признат за нов рекорд, тъй като световния рекорд за издърпване на три локомотива е на разстояние 6 метра. А Мариян Димитров смята следващите месеци да се подготвя с тежки тренировки и да пробва силите си да изтегли с тялото си кораб.