Тежката метеорологична обстановка вчера зарари майка и детето ѝ на улицата. Жената била навън със сина си в детска количка. Случката е от Велико Търново. Обилен дъжд, придружен с едра градушка се изсипаха над града. В този момент жената е бързала да се скрие и предпази детето си. За нейно огромно щастие добри хора са се намесили, за да ѝ помогнат. Майката сподели своята благодарност към шофьор, който слязъл от колата си, за да пренесе количката.

400 коли и каравани са със щети след градушката в Търновско

Вижте цялата история на Konov Monna:

„Искам да благодаря на мъжа, който слезе от колата си пред кафе 23, намокри се, за да ми помогне да пренеса количка със сина ми на другия тротоар. Защото навсякъде всичко беше река... Не успях да видя номер на колата и се надявам да е тук в групата. Благодаря Ви още веднъж! Вие бяхте единственият, който спря! Рядко се срещат хора като Вас! Адмирации! Бъдете много здрав! Също така искам да благодаря и на двете жени на спирката на театъра, които по време на този ужас пазиха количката, за да не пада градушката върху сина ми... Благодаря Ви, мили дами! Всичко най-най от сърце ви пожелавам! Не знам какво да кажа... Вие ми върнахте надеждата, че все още се срещат добри хора!“

Доброто дело предизвика вълна от положителни реакции в социалната мрежа. Над 150 души адмирираха човешката постъпка на жителите на Търново.

„Човещината! Колко много липсва вече у хората!“

„Уважение към всички! Браво!“

„Браво за достойнството и човечността на тези хора! Адмирации!“