"Най-добрата констатация, която можем да направим е, че хората се вслушаха не само в призивите на Щаба, на правителството, но и на свещениците - да не отиват задължително до храма. С удоволствие видяхме в репортажите, че това се спазва. Големите ни опасения, че църквите ще станат източник на заразяване не се оправдаха. Но всичко останало ще даде отражение и църквите няма да са винонвните за това", заяви ген. Венцислав Мутафчйски на редовния брифинг на Щаба.

В България има най-ниската смъртност след Словакия, в пъти по-висока смъртност има в Швеция, да не говорим за големите огнища които са Германия Италия и Великобритания. За да се оформи окончателния процент на смъртност трябва да имаме натрупани данни.

Ние следим общата смъртност в страната в сравнение с тази, която е от COVID-19, за да установим дали има скрита смъртност в България.

Вчера имаше промени в смъртността в Ухан, имаше и промени в смъртността в Белгия, продължава да търпи промени смъртността в Италия, констатира още шефът на ВМА.

НА ЖИВО: Още една жертва на COVID-19, новите заразени само 19

Напусналите София ще искат да докажат, че са софиянци и са били объркани