Сигнал за опасно столично кръстовище. Липса на маркировка и объркващ знак могат да доведат до сериозен инцидент на бул. "Св. Климент Охридски".

Причината - кръстовище от Т-образен тип. То обаче е така устроено, че не се създава впечатлението, че шофьорите се включват в друго движение на нов булевард, а улицата просто продължава след плавен ляв завой.

На място има знак "Стоп", но липсва маркировка, което автоматично може да подведе шофьорите. Изглежда така, сякаш задължителното пътно указание важи за другата улица, обясняват от HelpBook. Има и възпрепятствана видимост, тъй като растителността от едната страна на улицата е избуяла.

Тези недостатъци, при неблагоприятни обстоятелства биха могли да доведат до тежки инциденти. И отговорността не е само на водачите, съобщава се в сигнала.

В действителност обаче в България често мерки се взимат постфактум.

Въпрос на време е там да се случи сериозен пътен инцидент, тъй като булевардът е доста натоварен. Въпросната улица свързва бул. "Св. Климент Охридски" с един от най-големите търговски центрове в България - Sofia Ring Mall.