Туристът, който предизвика възмущение, след като беше уловен на видео как издълбава Колизеума в Рим, е идентифициран в доклад като роден в България фитнес инструктор, който живее във Великобритания. 

Турист надраска "Ivan+Hayley" на Колизеума, издирват го ВИДЕО

Твърди се, че 27-годишният Иван Димитров е използвал ключ, за да изсече „Иван + Хейли 23“ в почти 2000-годишната емблематична забележителност в италианската столица, съобщи Daily Mail.

Българинът е родом от Ловеч, България, но сега живее в Бристол, където работи като фитнес инструктор и шофьор на доставки, според изданието. Той е бил с приятелката си Хейли Брейси, на 33 години, когато е бил заловен да осквернява древния амфитеатър в петък, усмихнат радостно, докато е облечен в зеленикава риза и шорти, се казва в доклада.

„Мога да потвърдя, че са жители на Великобритания и мъжът е по-млад от жената. Те пътуват заедно и пристигат в Италия на 21 юни и заминават на 26 юни“, казва източникът, цитиран от английската медия.

„Мъжът е от български произход, а жената от британка. Бяха отседнали в хотел B и B в покрайнините на Рим и разполагаме с техните данни. 

Полицейският служител добавя, че следователите са идентифицирали мъжа, но не и жената, която не се вижда в лице в добилото популярност видео. 

Брейси, за която се смята, че управлява собствен бизнес за спортни храни, и Димитров живеят заедно в предградието Кейншам, недалеч от фитнес залата Лонгуел Грийн, където той работи.

Ако вината на нашенеца сe докаже, рискува до 5 години затвор и 15 хиляди евро глоба. Хейли не се разследва, защото не участва пряко във вандалския акт.

Очаквайте подробности!

Превод: GlasNews