Пенсионери дадоха пример на мнозина с действията си, успявайки да "засрамят" поведението на далеч по-млади свои съграждани. Мъж и жена на достолепна възраст били забелязани да се трудят край жилищен блок във Видин. Те не се поколебали да почистят нападалите от дърветата листа и после да ги изхвърлят.

Постъпката им не останала бързо привлякла вниманието на техни съграждани, които избрали да ѝ дадат гласност в социалната мрежа Facebook.

"Респект към тези възрастни хора.Събираха шумата до един блок и е изнасяха към кофите", споделя Йотко Йотков. За броени чакове публикацията на видинчанина събира стотици положителни реакции, а хората изразяват респекта си към безкористната постъпка на своите граждани, за които възрастта не е оправдание да не се грижат за средата си на живот.

Видинчани отбелязват, че с безкористните си действия пенсионерите правят повече от мнозина далеч по-млади от тях, дори тийнейджъри, които не само, че не пазят публичните пространства, но и ги замърсяват още повече.

"Познавам ги тези хора, живеем в един вход. Много добри и земни, топли хора. От както се помня все са с усмивка и уважение. Да са живи и здрави!", разказва Никола Цеков.

"Коги нямаш Фейсбук да ревеш, че ти е виновна държавата или някой друг", Цветан Калеев.

"Когато свършат, ще разберем какво сме имали и загубили" , с тъга опише Станимир Василев.

"А останалите ги гледат от терасите и си хвърлят боклуците долу или пък минават с колите си през тревата за по- пряко", посочва отрицателният пример Йордан Александров.

 Хората пожелават още много здраве и всичко най-хубаво на мъжа и жената, като се надяват добрият им пример да стане заразен и за останалите.