Пешеходец сподели за абсурдната случка, с която се сблъскал на тротоар в София. Кола тръгнала по тротоара, по който той вървял, за да паркира край блокове.
 
Младата дама зад волана дори направила знак на столичанина да се дръпне, твърди той. При маневрата тя успяла да премине през високия бордюр, като по колата ѝ имало и щети. Случката се разиграла на улица в "Студентски град", а Васил Енчев споделя за пешеходните си неволи в група на квартала във Facebook.
 
 "Оставям това тук и само искам да кажа, че "Студентски град" е като 7-я кръг от “Ад” на Данте", констатира Енчев.
 
Мъжът илюстрира сигнала си и със снимка, на която се вижда черното "Ауди", поело през отъпканата зеленина край входа към заветното паркомясто. На калното петно се вижда и друга паркирана кола.
 
Енчев допърва, че проблемът с паркирането във въпросния участък съвсем не е нов. "Улицата е еднопосочна - 4 пъти чупят знака. Това е", допълва той.
 
Разказът на столичанина бързо събира реакции. Някои отбелязват, че са необходими повече паркоместа за нуждите на водачите. Други отбелязват, че полянката край блока отдавна е превърната в кално петно от паркираните коли и настояват за повече санкции. Хората смятат, че е нужна и промяна в манталитета на самите водачи.
 
Вижте някои от мненията, провокирани от пешеходните неволи из квартала, както и целия разказ на Енчев:
 
"Набор 2006 с Аудито мина през бордюра, счупи си престилката, щеше да ме сгази, докато вървя по тротоара! При невярващия ми поглед на засилена срещу мен кола, ми ръкомахаше отвътре да ѝ направя място, че нямало къде да паркира. Оставям това тук и само искам да кажа, че "Студентски град" е като 7-я кръг от “Ад” на Данте", пише Енчев.
 
"Пусни го към КАТ, ще го отучат да паркира там", призовава Галин Горнев.
 
"Като гледам как липсва зеленина - това си е редовно място за паркиране", пише Виктор Г.
 
"Всичко съсипват", констатира  Милен Каменов.