Пловдивчанин остана възмутен от начина на регулиране на движението при кортеж днес в Пловдив, видя GLasNews.

По думите му, заради "хората с власт" линейка със пуснати светлини и звуков сигнал е останала блокирана на бул. "България" около 20 минути. А останалите шофьорите са чакали в задръстване 30 минути.

"Искам да изкажа своето възмущение от хората с власт. Днес следобед полицията беше затворила част от бул."България", за да минат 4-5 луксозни коли със мигащи светлини и сирени. Задръстването беше неописуемо. Чакахме най малко 30 минути. Изведнъж от някъде се появи линейка с пусната сирена. Шофьорите на колите колкото можаха и направиха път, но до едно време, повече напред нямаше място. Линейката седя 20 минути на едно място с пусната сирена. Дали е имало спешен случай, аз не знам, ами ако е има спешен случай? Никой от полицията не дойде да помогне за да мине линейката . След малко кортежа с важните хора мина и всичко си тръгна по старому. Според мен това не е правилно. А вие как мислите?", потресен е Владимир Бобчев.

Потребители бързо потвърдиха за минаването на кортежа, като посочиха, че става дума за президента Румен Радев. За момента не става ясно защо забавянето е продължило толкова. Няма информация дали автомобилът на Спешна помощ е бил с пациент или е пътувал към такъв.

Действително държавният глава бе на две събития в региона днес. Той се срещна с представители на бизнеса в Тракия икономическа зона край Царацово.

По-късно следобед президентът присъства на Световното първенство по фехтовка за младежи и кадети, което се провежда под негов патронаж. То се състои в Палата 6 на Панаира.

Очаквайте подробности!

 

Румен Радев: Няма да бавя свикването на Народното събрание