Пловдивчанин сподели наблюдението си за поведението на някои пешеходци, което определя като лоша практика. Мъжът смята, че то може да е предпоставка за инцидент по улиците. Обръща и внимание, че подобен пример е вреден за децата, които тепърва учат правилата за движение в града.

Иван Минев смята, че често пешеходци гледат на другата страна, когато минават по "зебра". Той казва, че това може да доведе до произшествие заради липсва на предпазливост.

"Защо когато сме пешеходци не се огледаме и тогава да пресечем, а се правим, че сме в брони и гледаме на другата страна", чуди се той.

"Огледай се преди да пресечеш, а не преминавай, като Цар Освободител! Запази си живота!", призовава мъжът

Вижте цялата публикация на Иван Минев, споделена в една от пловдивските групи във Facebook.

Шофьор блъсна 14-годишно момиче на пешеходна пътека

До кога с тази лоша практика?

Прави ми лошо впечатление, че когато пешеходец пресича, в повечето случаи гледа на другата страна, а не от страната, в която може кола да го качи на капака.

Защо когато сме пешеходци не се огледаме и тогава да пресечем, а се правим, че сме в брони и гледаме на другата страна, а даже и учим и децата така да пресичат.

Не ги учим как преди да пресечат да се огледат, а с нашето държание, че сме безмъртни на пешеходната пътека, си минаваме все едно сме си в къщи и от кухнята влизаме в хола.

Докога? Обърнете внимание как пресичат! Така се дава възможност в лошо стечение на обстоятелствата да си в правото си и да са те помели на пешеходна пътека.

Та ,съвета ми е - първо се огледай и тогава премини!

Застраховай се, че те е видял и ще ти даде предимство. Има възможност водач да не те види по много причини. Така помагаш на себе си и тогава на водача, който е допуснал грешка.

След като ти се размине, защото си се оглеждал, ако ще и цветущо го поздави на всички роднини, но инцидент няма да има. Огледай се преди да пресечеш,а не преминавай  като Цар Освободител! Запази си живота!

Шофьор блъсна две деца на пешеходна пътека!