Облаци от прах сериозно затрудняват дишането на пътуващи с градския транспорт от временната спирка на бул. "Александър Стамболийски".

Това накара редовна пътничка да апелира за противогази в района като мярка срещу "прашната завеса".

"До г-н кмета на район Южен! Това са снимки от временната спирка на Южен, при неасфалтираната отсечка , която е запълнена с фракция. Та молбата ми е следната: Г-н кмете, моля да организирате поставянето на пункт за раздаване на противогази на всички пътуващи през деня с градския транспорт, които чакат автобус от тази спирка. Другата опция е фирмата изпълнител на ремонта,  да осигури водоноска, която поне 2 пъти дневно да пръска проблемният участък. Моля за съдействие, защото безхаберието и безотговорността в днешно време край нямат.А въздухът сутрин, когато чакам автобуса е като мъгла. Нетърпимо е вече, а виждам, че и никакви мерки не се взимат по въпроса. Приемам, че може да не сте информиран, затова го правя и се надявам да прочетете поста ми и да вземете адекватни мерки към един от малкото проблеми на квартала ни.", пише Антоанета Стоянова.



Друга жена от района също потвърди за проблема.

"Прахолякът е не само за пътуващите, но и за тези които преминават пеш от там.", отбелязва Латинка Х.

"Ползвам спирката и е нетърпимо. Изчакам на 200метра и като дойде автобуса тогава отивам там. Прахолякът е страшен. Живущите в дългия блок дишат това от 2г. ходенето пеша там също е невъзможно. Не разбирам защо още не се асфалтира този участък,какво чакат? А за бул. "Южен" надолу към Коматевско да не говорим от колко години е разкопан и оставен на самотек. Срамота, един участък от 300м две години не могат да запълнят.", добавя Тони А.

Районният кмет Атанас Кунчев отговори на апела, макар и лаконично.

"Здравейте. Заел съм се. Може би до 2-3 седмици ще бъде въведена нова организация на движението там.", посочи районният кмет.