Пореден случай на вандалско отношетие към тротинетки, използвани за споделено пътуване в София. Този път превозните средства се озоваха в канала на река.

Случаят далеч не е прецедент, след като за времето, в което услугата действа у нас, тротинетки бяха намирани къде ли не. От мътните води на Марица, че дори и до клоните на дървета. За захвърлянето им в кофи за смет и по зелени площи трябва ли въобще да споменаваме? Подобни случаи далеч не бяха рядкост.

За поредният случай алармира столичанин, който се натъкнал на една от тях в коритото на река.

"На една река разстояние", отбелязва Васил Т. Ситуацията сериозно възмущение от простъпката на анонимните вандали. Повечето граждани са на мнение, че проявата е дело на деца. Като хората смятат, че подобно деяние е признак на липсващо възпитание. Столичани смятат, че отговорни в случая са и родителите на хулиганите, които не са ги научили да зачитат нормине на обществото. Вижте някои от мненията на гражданите, изразени в мрежата:

Отново! Тротинетка изплува до остров в Марица СНИМКИ

"И аз съм виждала захвърлени и в контейнера за боклук. Какво е това съзнание и какво е удовлетворението да правиш лошо?", чуди се Петя И.

Българите не заслужават абсолютно нищо! СНИМКИ

"Това нехайството на българина,виждам ги навсякъде из София зарязани насред улицата", добавя Катерина И.

"Коги ти си в игралната зала или гледаш мач, или пиеш бира, докато детето ти се "възпитава" от другите деца, а не от семейството си. От 98% от тях нищо хубаво няма да копира", смята Николай Б.

"Ами обвинявйте себе си, защото такова възпитание сте дали на децата си", смята Йордан В.

"Глупава работа, хората правят удобство и услуга за нас", добавя Димитър Д.

Дърво "върза" тротинетка в Пловдив СНИМКА