Докато оплакванията, че София е препълнена с коли, а повече хора трябва да изберат градския транспорт зачестяват, столичанка показа някои неуредици в родните автобуси.

Дамата разкрива състоянието на няколко седалки в рейсове, с които се возила из града. Те били в потресаващо състояние, като дори с просто око се виждало, че са сериозно зацапани.

Дотолкова, че жената сериозно се зачудила дали да седне на тях, или да продължи да се вози права.

"Да седнеш или не! Автобусни линии 12 и 90 и прекрасното състояние на седалките", гласи публикацията. В поста са споделени и снимки на въпросните седалки, като кадрите са красноречиви.

Публикацията бързо привличани вниманието на столичани. Хората споделят своя опит от пътуването с градския транспорт, като не забравят да отбележат това, че състоянието на седалките зависи и от самите пътници.

"Факт е, че не умеем да пазим. Може да се помисли за смяна на седалките с пластмасови, каквито има в много други автобуси, за да е по-лесно да се поддържат, защото определено не сме дорасли за тапицирани седалки", смята Веселка Б.

"Има контрол и самоконтрол! Когато не са те научили в къщи,че трябва да пазиш чисто, няма какво друго да се очаква!", допълва гражданин.

"Хората си ги цапат,никой друг не е виновен!", коментира Теодора Д.

"Пътниците също имат отговорност за чистотата в градския транспорт", отбелязва друг.