Дама сподели за грозната случка, която я сполетяла, но и за добрината, с която неизвестни се опитали да ѝ помогнат.

 Силвия Чалъкова се прибирала от работа, когато била посрещната от неприятна вест. Паркираният ѝ на паркинг пред блок в "Хаджи Димитър" автомобил бил блъснат и помлян от неизвестен водач. Майката на Силвия я посрещнала с откъртената броня на возилото, щети имало и по калника, който бил вдлъбнат.

Иванова отбелязва, че потърпевшата ѝ кола била паркирана "прецизно" и редно, като предполага, че виновникът просто не може да паркира правилно. След сблъсъка, обаче, виновната машина бързо-бързо продължила по пътя си, отбелязва столичанката.

"Дали този човек осъзнава, че е направил престъпление, като е избягал от местопроизшествието, вместо да си остави телефонен номер и да потърси контакт със собственика на ударената от него паркирана кола? Или просто е толкова нагъл, че живее с мисълта, че е над закона!", недоумява Силвия Чалъкова.

Въпреки неприятната история, застигнала дамата, тя открива и позитивното - неизвестна за нея ръка оставила бележчица с ценна инфомация. На листчето хартия бил изписан почти целия номер на черния джип, сочен за виновен за произшествието.
 
Вижте въпросната бележка:
 
 
Силвия е впечатлена от достойния жест, който ярко контрастира с поведението на водача.
 
"Някой е оставил тази мила, помагаща ми бележка на почти целия номер на престъпника/чката, който ми е размазал колата, и е избягал (по почерка и вида листче, на което е записано съобщението до мен, си личи, че вероятно е било дете. Пък и отзад на листчето е записана формулата за водата - H2O) . Благодаря ти, мили човеко, който си проявил таз иневероятна гражданска съвет! България има нужда от хора като теб!", пише Чалъкова.
 
Дамата използва случилата се беда и да отправи послание към всички бъдещи водачи, които се готвят да поемат по улиците на София и страната.
 
 "Хора, не купувайте коли, преди да сте се убедили, че можете да паркирате - успоредно и перпендикулярно, както и че имате усещане за пространствено позициониране за габарити и преди всичко, че имате човешка съвест на пътя", апелира тя.
 
Чалъкова не пише дали е подала сигнал до органите на реда.
 
Очаквайте подробности!
 
Заглавната снимка е илюстративна