Пореден пътен инцидент е станал този следобед в столицата. За това алармират граждани в групата "Катастрофи в София".

Лек автомобил "Пежо" се е блъснал в спирка в "Слатина". Очевидци твърдят, че зад волана е било дете. Според столичанин на задната седалка е имало възpастен.

По непотвърдена информация момченцето опитало да избяга. Вследствие на удара има материални щети - знак е на асфалта. Няма данни за пострадали.

"В "Слатина", 10-годишно дете зад волана на пежото. С възрастен на задната седалка и право в спирката. Добре, че е нямало хора. И се опитало да избяга", пише Христо Владов.
 
Към момента по случая няма информация от МВР.
 
Припомняме, че опасната практика деца да шофират не е прецедент в България. Преди време случаят с малкия Фончо, който шофираше под погледа на роднините си, възмути страната.
 
Имаше и много други ситуации, в които невръстни заставаха зад волана, под погледа на родителите си.
 

Златна фамилия гази законите - дете шофира БМВ, родители снимат гордо ВИДЕО

ОБНОВЕНА: Малко по-късно днес стана ясно, че инцидетът се е случил вчера. Подаден е сигнал в Първо районно. Снети са обяснения от бащата на 14-годишното момче и от детето. 

По информация на bTV бащата е спрял колата и е слязъл  от автомобила, за да отиде до магазина. Детето е било на задната седалка. В този момент 14-годишното момче се е преместило на шофьорското място, запалило е автомобила, колата е тръгнала и е катастрофирала.

Наложена е административна санкция и са свалени номерата на колата, съобщиха от СДВР.

Снимка: Христо Владов, "Катастрофи в София"