Бележка със страшна закана и "странна" схема откри млада шофьорка на паркираната си кола. За случката гласност дава самата дама в социалната мрежа Facebook.

Неизвестен заплашил, че ще остави машината на Николета Маринова без номера - причината за това е и съвсем ясна. Мъжът не е останал впечатлен от паркирането на дамата и желае тя да не използва въпросното място, където е била колата ѝ.

"Моля, не спирайте тук. Ще останете без номера", четем гневната закана. Това, което привлича повече вниманието на момичето, още повече е, че на обратната страна на хартийката има и електрическа схема.

"Кой е този смелчаг? Ако се познае, нека ми пише, моля. И тази схема какво значи? Нещо кодово ще е, да се притеснявам ли и аз не знам", недоумява Николета Маринова.

Случката е от Бургас, а публикацията на дамата бързо привлича вниманието на местните. Хората бързат да разкрият, че става въпрос за банална схема за електричество, която се изучава още в училище. Бургазлии предполагат, че въпросният разгневен техен съгражданин е нямал друга хартия под ръка и затова е използвал тази.

Докато някои сериозно изразяват възмущението си от заканата, други гледат на въпроса от забавната гледна точка. Те опитват да открият скрит смисъл в линийките на гърба на бележката.

"Схемата гласи че "ще ти спира тока". Еладжия ли е, шанаджия ли е - може би пък е шано еладжия", иронизира ситуцията бургазлия.

"Някой високо интелигентен,уредил се с наследствената панелка на баба си. В този град има много такива- високо интелигентни типажи . Аз ако съм на вас, само там ще спирам (стига да не е забранено)", отбелязва Саня Арнаудова.

"Гледай и чистачките да не ти счупят", отбелязва дама.

Сблъсъците за паркоместа из страната зачестяват, а с увеличаването на броя на колите по пътищата шофьори все по-често изпитват собственически чувства към места край жилищата си. Дали чупенето на чистачки, бележките по стъкла и драскането на коли ще остане в миналото? Ще покаже само времето.