Сигнал за ударно предизборно асфалтиране на улици в ромската махала на Добрич беше подаден от местни граждани. Според тях въпросните улици не са заложени в капиталовата програма на общината, съобщи Нова.

Десислава Първанова е активен участник в обсъждането на бюджета, но никъде в срещите на местната администрация с граждани, не се споменава, че улиците в кварталите "Изгрев" и "Иглика" ще бъдат цялостно преасфалтирани през настоящата година.

"От 4 години се молим навсякъде за асфалтиране и да се асфалтира ударно в ромската махала не е редно. Аз не съм видяла на сесиите да се обсъждат тези улици", казва Първанова.

Местната общност е изключително доволна от новия асфалт, който по думите на живеещите в двата квартала е положен преди месец.

Над 30 улици са изцяло преасфалтирани по проекта за водния цикъл, заявиха от общината. Сред тях са и основни пътни артерии в ромските квартали, но по-голямата част са в центъра на града.

"След като се изградиха тези водопроводи, стана ясно че остават средства по договорите и беше целесъобразно да се вложат в тези улици, тъй като състоянието им беше много лошо", казва Живко Неделев, ръководител на проекта за водния цикъл.

От Община Добрич обещаха да извършат проверка за качеството на новата настилка.