Майка и детето ѝ не успяха да се приберат в родния си град навреме. За това се оплака жената в социалната мрежа. Тя сподели, че е трябвало да пътува от Пловдив за Габрово в понеделник. За нейно огромно разочарование не е имало свободни места в автобуса и се налага да отложи прибирането с ден. Опитала да си купи билет предварително, но ѝ било казано, че не може ден по-рано. Магдалена Янева се чуди към коя институция да се обърне, за да сигнализира за недостатъчния брой места.

Представената от нея ситуация предизвика коментари. Голяма част не я подкрепиха, като предложиха, че има и други видове транспорт. Други бяха съпричастни, тъй като и те са преживели подобно неудобство.

Ето какво разказа тя:

„Реших да пиша тук, защото за мен е дивотия, за някои може да е незначително. Та така. Днес планирах да се прибера след отпуската си от Пловдив. Естествено автобусът е в 16:30. Отивам на автогарата с детето и с багажите, и шофьорът ми казва - обратно. Няма места. Не знам си от къде трябвало да минава и не знам си кого, трябвало да взема, та аз и детето увисваме. Няма с какво да се приберем. Утре синът ми е на училище, добре че аз не съм на работа. Естествено извинение няма от шофьора - отвратително нелюбезен и му е все тая, че на мен ми се плаче в този момент. Да вметна, че имат един пълничък шофьор на възраст - супер готин и точен. Ако беше той, сигурно щеше да измисли нещо, ама уви днес беше някакъв ръб. Звъня на фирмата. Все им е тая, че аз и детето хартисахме. Извинение от тяхна страна - естествено йок.

Да беше за първи път - ок. Но това е поредният път, в който няма места. 15 години пътувам по маршрута Пловдив, Габрово, Търново с Бъчваров и не веднъж не два пъти съм си оставала на автогарата, защото няма места. И да добавя, че, ако за Търново има алтернативи, то за Габрово от Пловдив, това е единственият превоз. Дано утре успея да се прибера. Реших да си взема билет от днес, че утре да не хартисам пак. Ама ми казаха на автогарата - не можело от днес за утре, само от автобуса билети. И накрая, за който ме е прочел, кажете към коя институция да се обърна и да подам сигнал? Наистина ми идва в повече поредният път, в който не мога да се прибера, защото няма места.“