Апелативният съд в София пусна под домашен арест мъжа, пребил жена с метален прът пред дома ѝ в Благоевград. При инцидента Стефка Терзийска загуби и едното си око. Извършителят беше задържан и обвинен в опит за убийство, но мярката му вече е изменена от задържане под стража в домашен арест. В същото време развитие около това кой е поръчал на Кирил Лукаров да пребие Стефка Терзийска към момента няма.

Пребитата жена в Благоевград: Страхувам се за живота си

Мотивите на съда, за да пусне под домашен арест Лукаров, е, че скоро изтичал законовият срок за задържането му под стража – мярка, с каквато беше до момента. Освен това магистратите прецениха, че е намалял интензитетът на опасност за извършване на друго престъпление от страна на мъжа.

„Лечението и възстановяването ми продължава. Нараняванията ми са сериозни. Имам обае окончателна загуба на зрението на лявото ми око. Трудно е да се свикне с такава мисъл. Малко е да се каже, че съм възмутена от решението на съда. Човекът, който ме нападна с цел да ме убие, който преобърна живота ми и ме направи инвалид за цял живот – ще си бъде вкъщи на спокойствие”, заяви Стефка Терзийска пред Нова.

Пребитата с метална тръба подозира бившия си съпруг

„Какво мога да очаквам оттук-нататък? Ако реши да организира ново нападение срещу мен – кой може да му попречи? Живеем в малък град. Чувах заплахи по наш адрес. От хора от близкото му обкръжение. Притеснявам се. Имам деца”, сподели тя.