Туби, гуми, тухли и какво ли още не може да се срещнат из улиците на България. А ролята им в родната действителност вече е широко известна - разните непотребни вещи се превръщат в антипаркинг колчета, които пазят паркомясто за този, който ги е сложил или пък за негови близки.

Въпреки публичното недоволство от тези действия из големите градове тази практика не престава. Напротив!  Граждани стават все по-креативни.

Такъв е и следващият случай от уличка във Варна, където местни си гарантирали, че "чужд" няма да паркира пред вратата им.

Те обезопасили периметъра с два пълни бели чувала. На случката се натъкнал варненец, разхождащ се по ул. "Цар Иван Страцимир".

Той споделя снимката в социалната мержа Facebook, където реакциите не закъсняват. Някои местни са съгласни, че хората трябва да разполагат с мястото пред входната си врата. Предполагат, че може да извършват и ремонтни дейности.

За други обаче улицата е общшнска собственост и подобно  "собственическо" отношение е недопустимо.

"Като паркира колата, върху нея чувалите и другия път да видим с какво ще си пази "частното място", коментира Иван Христов.

 "Прави са! Иначе ще си стоят вкъщи!", пише Никола Николов.

"И какво ти пречат хората всъщност? Ири дай да им се качат и на вратата", констатира Светослав Савов.

"Маркировка като няма за вход,и мат чували хората. Като влязат в Синя, Зелена зона, ще им сложат маркировка и ще си приберат чувалите. А за неспазване, ще действат други - не чувалите. А сега бъдете хора, съобразявайте се, че е вход и щадете чувалите", призовава Мария Йорданова.