Нова версия се появи днес за трагичната катастрофа в петък в София, при която загина едно момиче, а друго беше ранено. Съученичка на децата, която е била зад тях по време на трагедията, твърди, че те са пресекли пешеходната пътека на зелено.

Във фаталната петъчна вечер джип помете две момичета. Тогава пешеходната пътека е потънала в мрак. Няма хоризонтална рамка със светофари над платното, които да се виждат отдалеч, а дупката между мантинелата и предпазната ограда, откъдето са излезли децата, както твърди шофьорът на джипа, все още стои необезопасена. Оказва се обаче, че има и къвсем друга версия за катастрофата. 

Днес, когато съученици, приятели, учители и родители дойдоха, за да оставят цветя и да запалят свещ на мястото, където се случи трагедията, версията, че децата внезапно са излезли на платното през дупка между мантинелата и предпазната ограда бе опровергана от тяхна съученичка, присъствала на инцидента.

"Минаха през пешеходната пътека, а не през дупката, както твърдят те. Шофьорът, неговото изказване въобще не беше вярно. Истината е, че аз бях точно зад тях. Светна зеленият светофар. Имаше две спрели коли в другите две ленти и те тръгнаха, и колата мина пред тях и спря след дупката. И върна. Просто момичетата излетяха, когато това се случи", сподели момичето пред БНТ.

Според директора на Математическата гимназия най-важното е децата безболезнено да преодолеят загубата на своята съученичка.