Двама са ранени тежко при инциденти в Пловдивско.

В рамките на минути на територията на РУ-Карлово са възникнали две произшествия с тежко пострадали възрастни хора. Сигналите са получени на спешен телефон 112 съответно към 8.50 ч. и 9.10 ч, съобщиха от полицията.

Според предварителната информация при първата катастрофа, в село Дъбене, лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 44-годишен, не спазил дистанция и блъснал отзад лек автомобил от същата марка със 75-годишен водач, която от своя страна ударила пешеходец на 90 години. При сблъсъка едната от колите отскочила встрани и нанесла материални щети по две паркирани наблизо МПС.

При втория пътен инцидент 87-годишна жена била ударена на пешеходна пътека на ул. „Иван Вазов“ в Сопот от лек автомобил „Фолксваген“ с 82-годишен шофьор.

Състоянието и на двамата пострадали е критично, транспортирани са в пловдивска болница за оказване на спешна медицинска помощ. Тримата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, резултатите са отрицателни.

Местопроизшествията са запазени от служителите на реда, предприети са действия за детайлно изясняване на фактическата обстановка и установяване на причините.

На снимката - катастрофата в с. Дъбене / Христо Сеизов