Позната схема за измама отново "изплува". Шофьор предупреди за измамници на главен път Е772 между Велико Търново и Омуртаг.

Закъсали чужди граждани предлагат злато срещу пари, за да имат средства за гориво. Преди време схемата в Северна България се разиграваше от румънци, които предлагаха фалшиви златни накити.

"На разклона за с. Джулюница аварирали румънски автомобили разиграват измамна схема. Мъжът обяснява на развален български, че жена му е бременна и са закъсали за гориво, иска български левове и показва дебитна карта. Дава някакъв златен пръстен като залог. Хора не се лъжете! Пробваха с мен. Не им се получи.", пише Деян Димов.

Други посочиха, че са познати лица, но са били забелязани на друга отсечка.

"Те са редовни по пътя за Русе.Разиграваха същото преди 3месеца на Бяла на баира.", отбелязва Калина П.

"То това не е нещо ново.Преди няколко години нас също ни спряха.Репертоара им е един и същ. За съжаление има хора, които им дават", добавя Ренета Ч.

"Оня ден бяха на отбивката след Лукойл, на Добри дял, посока Шереметя. Спрях да помогна, нали сме хора. И се почна с театъра, извади карта не ставало с.нея , още на второто изречение им теглих една майна.", пише Иван И.