Кметът Димитър Иванов направи първа копка на обновяване на пътната мрежа в шест селища в Община Марица. Той даде старт на реконструкцията и рехабилитацията на улица в Граф Игнатиево заедно с кмета на селото Нестор Чочев.

„В днешния слънчев ден полагаме началото на обновяване на общинската пътна мрежа в шест селища – Граф Игнатиево, Динк, Желязново, Крислово, Калековец и Войводиново. Избрали сме главни улици в селата, за да са в услуга на населението. С този проект Община Марица отново доказа, че знае как да подготвя проекти и да ги защитава пред европейските и държавни институции. Инвестицията е на стойност 3,5 млн. лева, от които 75% е европейско финансиране, а 25 на сто - от бюджета на страната. Проектът е спечелен от моя екип към Държавен фонд „Земеделие“ и Програмата за развитие на селските райони. Надяваме се така, както е било досега, качествено и в срок да бъде изпълнен“, заяви Димитър Иванов. Той подчерта, че държи на качествено строителство и навременно изпълнение. „Обектът трябва да бъде обезопасен, за да предотвратим евентуални инциденти. Апелирам да се спазват всички норми в строителството. Моля за разбиране от страна на населението в различните села по време на обновяването на пътната мрежа. Всеки ремонт е свързан с известен дискомфорт за жителите, но след това години наред ще се радват на тези значими инвестиции“, посочи още Димитър Иванов. Той възложи на кметовете на шестте населени места да контролират строителните дейности и да съдействат на изпълнителите на проекта.  

Отец Димитър от местния храм „Свето Възнесение Господне“ благослови начинанието. „Божията благословия да е с Вас, г-н Иванов, и с Вашия управленски екип. Продължавайте както досега интелигентно и държавнически да си вършите работата и с Божията помощ“, пожела свещеникът. След това кметът на Граф Игнатиево Нестор Чочев ритуално разби шампанско в багера, който стартира ремонта на пътния участък.

„Благодаря на екипа ми, който съдейства за проектирането. Благодаря и на заместник-кметовете Гергана Титюкова, която отговаря за европейските и национални проекти в общината, на инж. Петър Минков, който ръководи строителните дейности“, заяви Димитър Иванов. Той пожела здраве и късмет на всички, както и повече инвестиции в общината, за да се осигури по-спокоен живот за жителите и по-добро бъдеще на децата.

Близо 3 километра от общинската пътна мрежа, която минава през шестте населени места ще бъдат реновирани. В Калековец предстои обновяването на 480 метра, в Крислово – на 450 м, в Желязново и Граф Игнатиево ще бъдат реконструирани около 1200 метра от улиците, във Войводиново – 500 м, а в Динк - повече от 200 метра. На следващ етап обновените участъци в шестте села ще бъдат свързани с държавната пътна мрежа, чиято реконструкция също предстои.

„Започваме поетапно изграждане на отсечките, за да се осигури свободно придвижване на пътуващите между населените места“, поясни още кметът. Проектът предвижда поставянето на бордюри и полагането на тръбна канална мрежа за оптичен интернет.

На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет Виолета Христодулова, заместник-кметовете Гергана Титюкова, Петър Минков и Николай Стаматов, както и кметовете на населените места, съветници и жители на общината.