Бърза и адекватна намеса на водач на автобус от градския транспорт във Варна впечатли пътничка.

по думите й шофьорът е успял да вземе плячката от кралди, които се опитали да направят нов "удар" в рейса".

"Днес (02.08) в автобус 12 към 16 часа, посока Аспарухово, се е разиграла случка с опит за  кражба на портмоне от дамска чанта. Шофьорът е взел ограбените вещи с цел да ги предаде на полицията и да се намерят притежателите - три портфейла, два лаптопа и други вещи. Адмирации за шофьора, но за съжаление никой от останалите пътници не се е намесил, освен едно дете.Та ако на някой му липсват вещи да се свърже с полицията. Това се случва в центъра на Варна - спирка Централна поща, свалени са от автобуса крадлите  на спирка Полиграфия.", разказва Илиана Димитрова.

Местни жители похвали мъжа за навременните действия.

"Това са много вещи. Браво на шофьора.Хората станахме лоши защото не знаеш с кого си имаш работа но когато се намеси цяла група друго нещо е. Трябва да сме единни.", коментира Елена Г.

"Трябва да сме, но за съжаление не сме - стоим и бездействаме, въпреки че виждаме стоим безучастни; ако детето не се беше обадило жената щеше да си остане без портфейл, както и хората, които са пребъркани преди това в други автобуси.", добави авторката на поста.

"Често в автобусите възникват различни ситуации и всеки път ме вбесява безразличието на хората. Сами сме си виновни за част от нещата, които ни се случват. Бъдете активни и реагирайте при нужда. Не се знае кога всеки от нас ще бъде засегнат лично.", отчита Надежда Р.