След като ви разказахме историята, в която пловдивчанка с патерица беше принудена да върви две спирки пеша, защото шофьор по линия 17 отказа да спре на нейната спирка, е време да ви разкажем още една история от последните дни. Пак с шофьор от линия 17. Виждате го на снимките, а регистрационният номер на автобуса е PВ8514АВ.

Шофьорите от линия 17 в Пловдив по степен на нервност ли ги избирате? СНИМКИ

За случката ни разказа пловдивчанка, която се е качила от спирката на бистро "Мираж" в Кючука. Малко след това - на "Камела", възрастна жена тръгва да слиза и в един момент се чуват силен трясък и писъци. Оказва се, че шофьорът е затворил вратата преди жената да успее да слезе, и понечва да тръгне. Затисната и изплашена, тя се отскубва от вратата и пада на булеварда до автобуса.

"Чуха се страшни викове. Хукнаха хора от спирката. Уплаших се, защото помислих, че я е смачкал. Шофьорът все пак слезе на тротоара до първа врата, за да види какво става. Хората се развикаха, че не гледа как и кога затваря вратите, а той само каза, че я е видял. След което се качи в автобуса и потегли. До завод Флавия спря автобуса и слезе да си купи храна", разказа пред GlasNews.bg жената.

Какво е състоянието на падналата от рейса жена, не знаем. Не знае, разбира се, и шофьорът, който я е изсипал на земята - просто не се е поинтересувал. 

Пак питаме ръководителите на фирма „Автотранс Чолаков”, която обслужва линията: По степен на нервност и емоционален дисбаланс ли си избирате шофьорите?

И очакваме отговора на „Организация и контрол на транспорта” към Община Пловдив, където сме подали сигналите на нашите читатели. Оттам се ангажираха с извършване на проверка и по двата случая.