Пловдивчанин остана потресен от зареждане на електрически автомобил. По думите му това не е "нормално и има опасност за минувачите".

"Поредна БГ селяния! За първи виждам такова падение. Зареждане на електромобил от дома чрез кабел, изваден от терасата. Кабелът минава и през тротоара, където много хора. Нормалните хора си зареждат ел. колите на  станция. И аз имам електромобил, но си го зареждам, където трябва. Ако всички с електромобили си пуснем кабели през терасите и блоковете какво ще стане.

Къде е общината за това? Кой следи за такива нередности? Това безобразие се намира на ул. Стоян Заимов с пресечката на ул. Иван Драсов, а кабелът излиза от втория етаж на блока", пише мъжът.

Според някои потребители няма никакъв проблем в случая.

"Не можах да разбера на кого пречи кабела? Или тебе те е яд, че ти не можеш и трябва да си плащаш!", пише Веселин Л.

Други посочиха, че ако автомобилът е точно под терасата и няма тротоар между блока и возилото, тогава нямаше да има опасност, но не и в случая.



Припомняме, че миналата година депутатът от ПП-ДБ от Пловдив Манол Пейков се оплака в социалните мрежи, че зарядните станции за електрическите коли в центъра на София са малко и често са заети, затова е прибегнал до нестандартното решение, а именно да пусне разклонител с кабел през прозореца и да зарежда колата си на улицата. На въпрос дали не смята, че подобно зареждане е опасно Пейков отговори, че опасност винаги има, дори когато оставиш колата на зарядна станция.