"Не знам дали децата ни заслужават толкова трудно да получават образование! И не знам като родител дали трябва да си затварям очите пред такава несправедливост?" С тези думи завършва разказа си за неприятна случка майка от Асеновград. Тя споделя, че дъщеря ѝ, която учи в Пловдив и пътува с автобус за родопския град, е била "свалена" от шофьора на превозното средство, след това обаче са се качили голям брой други пътници. В същото време сестрата на момичето пътувала със същия автобус, а децата се оказали разделени.

Неволите при пътуване между Пловдив и Асеновград са добре познати и на малки, и на големи. Заради ремонтите по линията, мнозина избират алтернативен транспорт.

"Напоследък пътуването от Пловдив за Асеновград с влак стана доста трудно и децата, учещи в Пловдив, предпочитат да се прибират с автобус.Но и там не се знае на какъв шофьор ще попаднеш, и в какво настроение ще бъде той", започва разказа си дамата, която запазва анонимност.

Дъщерята на дамата приключила занятия и трябвало да пътува с рейса в 14:50 към дома, това обаче не се случило.

 "Шофьорът на автобус, тръгващ в 14.50 часа от Пловдив за Асеновград, ѝ казва да слезе от автобуса, в който току-що се е качила, с предлог, че няма повече места", твърди майката на момичето. След ученичката бързо се качила друга пътничка.

"Уважила думите му тя слиза, но след нея се качва жена без никакъв проблем. Вижда детето, че не е редно това, което се случва, и съвсем в неин стил пита "дали е честно"? Отговаря господина, че и тя ще слезе, но след остра реакция от страна на жената, тя остава и си отпътува за Асеновград", продължава разказа си възмутената майка.

На спирките по път за родопския град в превозното средство се качили и много други пътници, видяла другата дъщеря на майката.

"Е, питам се аз! Как ще оставиш едно дете на автогарата в Пловдив и след 5 минути ще качиш други пътници?", възклицава асеновградчанката.

Свалената от автобуса ученичка се качила на следващ рейс, но в Асеновград изпуснала градския транспорт, с който стига до дома.

"Чака 40 минути на спирка в Асеновград за следваща четворка и вече изцедена до последни сили от висене по спирки с тежка раница решава да си хване такси и благополучно се прибира вкъщи в 17 часа", довършва разказа си майката.

Тя изразява недоумението си от това защо е необходимо децата да са изправени пред такива трудности, за да стигнат до училищата си. Асеновградчани споделят недоволството на дамата, като са на мнение, че подобна ситуация е недопустима и трябва да се вземат мерки да се осигури транспорта на учениците.

Вижте и целия разказ за случая, публикуван без намеса:

"Здравейте! Напоследък пътуването от Пловдив за Асеновград с влак стана доста трудно и децата, учещи в Пловдив, предпочитат да се прибират с автобус.

Но и там не се знае на какъв шофьор ще попаднеш, и в какво настроение ще бъде той. Днес една създала се ситуация с дъщеря ми,която е ученичка в Пловдив, дълбоко ме възмути като родител.

Шофьорът на автобус, тръгващ в 14.50 часа от Пловдив за Асеновград, ѝ казва да слезе от автобуса, в който току-що се е качила, с предлог, че няма повече места.

Уважила думите му тя слиза, но след нея се качва жена без никакъв проблем. Вижда детето, че не е редно това, което се случва, и съвсем в неин стил пита "дали е честно"?

Отговаря господина, че и тя ще слезе, но след остра реакция от страна на жената, тя остава и си отпътува за Асеновград.

Дотук положението е приемливо. Но! Господин щофьора спира на спирката срещу бившата Мебелна къща и качва всички пътници оттам-  от 5-6 човека. (видяно от другата ми дъщеря, която по случайност е в автобуса) Е, питам се аз! Как ще оставиш едно дете на автогарата в Пловдив и след 5 минути ще качиш други пътници?

Според какви правила се решава това? Или преценката е негова - тези качвам, другите - не! Последствията от неговото действие са: още 30минути на автогарата в Пловдив. Идвайки в Асеновград, разбира, че автобус номер 4 е минал преди 10 минути. Чака 40 минути на спирка в Асеновград за следваща четворка и вече изцедена до последни сили от висене по спирки с тежка раница решава да си хване такси и благополучно се прибира вкъщи в 17 часа.

Не знам дали децата ни заслужават толкова трудно да получават образование! И не знам като родител дали трябва да си затварям очите пред такава несправедливост?"

Снимката е илюстративна