17 лица са настанени в УМБАЛ "Стоян Киркович" в Стара Загора. Най-малкото от тях е на 4 години, най-голямото - на 17. Това съобщи  проф. Йовчо Йовчев, директор на болницата.

"4 от децата са с по-сериозни наранявания , едно е със съмнение за мозъчно сътресение. Има мъж, на който по спешност се налага ампутацията на част от долния крайник", уточни проф. Йовчев.

Децата са поети от "Неврохирургия", "Детска хирургия" и отделение "Хирургия" на университетската болница. Част от тях ще бъдат обработени тази вечер и освободени, уточни директорът на лечебното заведение пред пред Bulgaria ON AIR.

Автобус се обърна на АМ "Тракия”, ранени са много деца СНИМКИ

Всички участници в пътнотранспортното произшествие – възрастни и деца, сръбски граждани, участвали са във фолклорен фестивал. Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод автобусната катастрофа на магистрала „Тракия“, която стана малко след 20 часа тази вечер.

Екипите на МВР са участвали активно за обезопасяване на пътнотранспортното произшествие и за помощ на пострадалите, заяви Демерджиев.

В непрестранна връзка сме с колегите на място. Причините за инцидента се изясняват, но засега като че ли надделява версията, че водачът се е разсеял и е изгубил управлението. Работи се върху версията, че водачът е допуснал грешка и изясняваме на какво се дължи грешката, каза още Иван Демерджиев.

Гледката на плачещи деца, целите в кръв, беше ужасяваща

Говорителят на главния прокурор. Сийка Милева уточни, че разследването на инцидента се поема от Националната следствена служба. Към мястото пътуват следователи.

Директорът на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Николай Колев заяви, че предстои да бъде разпитан водачът на автобуса.

На място има екипи на полицията и пожарната.

Жена от автобуса: Шофьорът беше наред, говореше с родител