1 килограм сирене излиза от мандрата на около 13 лева за килограм с включено ДДС и печалба за производителя от 5-7%, докато кашкавалът излиза на цена 16,50-17 лева. Това разказа Владислав Михайлов, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България.
По магазините обаче цената на сиренето стига до 20 лева за килограм, а на кашкавала – до 30 лева. Това означава двойно поскъпване или с поне 100%.
Според Михайлов причината за това положение е, че няма никаква регулация на търговските надценки, които слагат търговците, предава бТВ.
Прочетете още
- 12:58 Без сигнализация: Опасен участък "дебне" шофьори в Пловдивско СНИМКИ
- 10:00 Бездомни кучета нападат студенти край общежитията на ПУ "Паисий Хилендарски"
- 11:00 Пловдивско село втори ден е без лекар, здравната служба заключена
- 14:00 Котка изчезна от автобус по линията Пловдив – Благоевград: "Шофьорът ми каза – ще ти мине"
Гост 08:47, 24.02.2023
Няма наяждане на червените боклуци. Дано се задавят, парите да ги дават за лекарства.