Бързата реакция на пожарната предотврати по-големи поражения край Асеновград при разразлият се пожар преди дни.

Оказава се, че е имало и други "герои", които са постъпили смело още по-бързо.

Голям пожар избухна в Асеновград СНИМКИ

За това разказва местна жителка.

"Всички разбрахме за пожарът през изминалата седмица, в края на града. Някои бяха на място, за да репортерстват, други, участваха в спасяването на прилежащите сгради. Всеки според възможностите си. Пиша този пост за да БЛАГОДАРЯ не само на пожарникарите, които изпълниха брилянтно задълженията си, но и на двама прекрасни мъже, които се хвърлиха буквално в огъня и за които в нито една статия не беше споменато, че са доброволци, че вършат всичко със собствени сили и средства. Това са Апостол и Kristiqn Georgiev , баща и син, съпруг и син на моя колежка, с която с градински маркуч (до толкова ни стигаха силите), гасяхме пожара. Въпросните двама мъже, много преди пожарните да се отзоват, пристигнаха с личният си багер на терена. Направиха просека около сградата ни и стопираха пожара. Не спряха до тук. Цяла нощ проправяха път на пожарните коли в огньовете, защото пък техните сили стигаха до там, до където имаше път.

Тези две момчета, не обучени пожарникари, но изключително смели и отдадени, ги отведоха до точки, до които нямаше как да се стигне. Съжалявам, че техните действия останаха скрити за обществеността. Никой не каза дума, за това, което направиха те. Дори в някаква статия видях, че "булдозер на СОД", всъщност техният личен багер, е по нечия заръка там. Моля "репортерите" ползвайте правилните думи и не приписвайте чужди дела на хора, които нямат нищо общо с тях.

Думите не стигат за да благодаря за извършената добрина!", написа Евелина Спиридаки.

Стотици местни граждани поздравиха мъжете за проявената смелост.

Други уточниха, че информацията за булдозера на СОД е на пожарната и това не значи, че той не е придприел никакви действия.

Овладян е пожарът край Асеновград