Самолет на индийската компания "Вистара" (Vistara) с 247 души на борда кацна аварийно в Източна Турция днес заради бомбена заплаха, съобщиха компанията и местните власти, цитирани от Франс прес.

„Полет UK27, от Мумбай за Франкфурт (BOM-FRA), беше отклонен към Турция (летище Ерзурум) от съображения за сигурност“, съобщи индийската авиокомпания в социалната мрежа "Екс".

Валията (областният управител) на провинция Ерзурум Мустафа Чифтчи, цитиран от турските медии, посочи, че на борда на самолета е имало 247 пътници и членове на екипажа и обяви временно прекъсване на излитанията и кацанията на летището в Ерзурум, съобщава БТА.

Пътниците са бяха изведени от самолета и претърсени един по един, преди да бъдат откарани вътре в летището, а екип от експерти по обезвреждане на бомби беше изпратен да инспектира вътрешността на самолета и багажа в багажното отделение, каза валията.

По време на полета "един от пътниците е написал на салфетка, че има бомба в самолета", след което екипажът бил предупреден и решил да направи аварийно кацане, добави Чифтчи.