Преди месец ви съобщихме за скандал в бургаски автобус. Инцидентът възникна по линия Б11.

Пътничка не разполагала с дребни пари и била принудена да плати с банкнота от 50 лева, a това предизвикало агресивна реакция от страна на кондукторката, която е започнала да крещи, заплашва и да използва нецензурни думи.

Кондукторка се разкрещя на пътничка в автобус, защото няма дребни

След като потърпевшата подаде сигнал до фирмата "Бургасбус", те са отговорили.

В становището им става ясно, че са предприети мерки срещу тяхната служителка, както и че "разплащането със всякакви банкноти и стотинки, издадени от БНБ, е законно".

"Месец по-късно, след пусната жалба, получих писмо от #Бургасбус, с което се извиняват за случилото се. Агресивната им служителка е преминала отново курс на обучение как трябва да се държи с клиенти, прочела си е отново етичните правила във фирмата, санкционирана е и преписка от случая ще бъде прикрепена към работното й досие. Така се прави и благодаря!

От #Бургасбус в писмена форма потвърдиха, че разплащането със всякакви банкноти и стотинки, издадени от БНБ, е законно и не е повод за скандали, ако някой ги използва в ГТ. Разбира се, препоръчително е да се ползват дребни суми, което аз отлично знам и обикновено спазвам. Но има случаи, когато човек не е подготвен по една или друга причина, което не е повод да бъде обиждан, свалян от транспортното средство и унижаван.", уточнява Борислава Априлова.