Четирима души на ръководна позиция се разделят с постовете си.  Освободени от длъжност са директорът на полицията в Пловдив старши комисар Георги Чергов, чиято оставка вътрешният министър поиска.

Дисциплинарно уволнен е началникът на “Охранителна полиция” Костадин Спасов. Освободени от длъжност са и началникът на звеното Специализирани полицейски сили Пловдив Иван Елшишки и Радослав Начев, който е началник на група Тактически действия.

„Веднага проведох разговор с директора на Областната дирекция. Поисках да освободи поста. От това, което чух днес обаче, а именно - повече факти и обстоятелства, съм на мнение, че постовете трябва да бъдат освободени и от началника отдел „Охранителна полиция” към областната дирекция и от началника на сектор „Специализирани тактически действия”, поясни Стоянов пред журналисти.

Припомняме, че министър Стоянов пристигна в Пловдив заради убийството на полицая Николай Филипов. Той бе застрелян с личния му пистолет от 7-годишния му син вчера на работното място.

Стоянов поясни, че оръжията на служителите би следвало да бъдат или в кобура, или в каса. По думите му с детето и със служителите на реда ще работят психолози.

Трагедията в Пловдив: Инцидентът е станал след учения

Трагедия в Пловдив: 6-годишно дете уби баща си

Калин Стоянов пристига в Пловдив за оставката на шефа на полицията