Добра и лоша новина за пострадалия мъж с гипсиран крак в Несебър, за когото ви разказахме по-рано днес.

На мъжа е отказана помощ заради липса на платени здравни осигуровки, а състоянието на крака му не спира да се влошава, което заплашва живота му.

Местни хора с дорби сърца подадоха ръка на бездомника. Те са направили всичко възможно, за да няма тежки последствия за мъжа.

Добри хора помогнаха на бездомник с гипсиран крак СНИМКИ

Дядо Пенчо, както му викат, ще получи нужната помощ безплатно, но за съжаление няма как да се избегне ампутацията на крака му. За това съобщи Кремена Краева.

"Дядо Пенчо снощи беше настанен в болницата. Кракът му е счупен на три места и има дупка на глезена. За съжаление не могат да го спасят и ще трябва да го ампутират. Операцията ще бъде утре. Безплатна ще бъде, само трябваше да се купят някои консумативи, Ангел Маджуров днес ги занесе. Оставила съм моя телефон в болницата да ми звънят при нужда. Утре пак ще се обадя да разбера как вървят нещата. Специални благодарности на Полиция, следователи и лекари, от които получихме пълно съдействие, както и на всички ЧОВЕЦИ, които се интересуват от състоянието му и проявяват огромно желание да помогнат!", отбелязва Краева.

Потребилите похвали усилията на доброволците, но според някои е добре да се поиска и второ мнение.

"Би било добре, ако има възможност за второ мнение. На мой Познат му се случи същото в Бургас, но друг лекар беше на различно мнение и се спаси от ампутиране.", пише Диана В.