Самолет падна край Лесново, а пилотът е починал на място. Сигналът е подаден в 13:33 часа. 

По първоначални данни самолетът се е разбил малко след излитането. Причината за инцидента се изяснява. Пилотът Георги Влайков е на 33 г. Той е с голям опит - инструктор с дългогодишен стаж, съобщи БТВ.

Самолет се разби край летище Лесново, загинал е пилотът

"Хора се обадиха, че през селото са минали пожарна, линейка и полицейски автомобил. Питаха ме какво става. Пътувам към местото и ще имам повече информация след около час", каза кметът на село Лесново Цвятко Цветков.

"Разследват се причините за инцидента. Има няколко версии, има запис на полета, той ще бъде предоставен на разследващите органи. Да се надяваме, че те ще стигнат бързо до причината за този нещастен иницидент", заяви на брифинг заместник-министърът на транспорта Николай Найденов, който даде подробности за инцидента.


Във връзка с акробатичните полети, тренировъчните полети са били от няколко месеца, той е опитвал определени фигури, по-скоро не е имал опит за тази част, с акробатичните номера, който е завършил фатално. Практикува в сферата на авиацията от 2011 г., но изпълнението на акробатични номера няма нищо общо със сериозния му опит в авиацията, обясни още Найденов.

Времето е било нормално по времето на излитането и инцидента.
 „Ако е бил дори с каска, е имало възможност да не завърши инцидентът с летален изход. Но за този полет не е било необходимо, още повече, че полетът е бил тренировъчен. Факт е, че тази травма в главата се оказва фатална“, заяви още ресорният зам.-министър.

В края на май 2019 г. по повод друг такъв инцидент Георги Влайков коментира пред медията, че "самолетите не падай ей така". Тогава той обясни, че "редица фактори се натрупват в много неподходяща последователност в неподходящ момент".