Посегателствата срещу тротинетките за споделено пътуване, намиращи се в София, не спират. Поредното място, където се оказаха захвърлени някои от превозните средства, се оказа изкуствено езеро в столицата.

На последствията от хулиганската проява се натъкнал гражданин, който видял "приводнената" тротинетка. Двуколесното превозно средство било хвърлено на дълбоко във водата.

"Езерото на тротинетките", заключава Добромир Д.
 
Случката буди възмущение към авторите на хулиганската проява. Някои граждани не закъсняват с тъжните и обезкоражаващи констатиции за цялото ни общество, но други контрират. Подобни вандалщини далеч не са прецедент само у нас. Посочват и за сходни примери и из Европа. Вижте някои от мненията на столичани:
 
"В цяла Европа са така, не сме само ние иди*ти", отбелязва гражданин.
 
"Ако знаете в Холандия в каналите колко стотици даже хиляди тротинетки и колела има, ще се успокоите направо ", допълва  Янислав Х.
 "Пълни иди*ти сме! Няма шанс за нас да се превърнем в цивилизовани хора", констатира Венко Й.
 
"Ако е негова лична, дали ще я хвърли", чуди се Владимир Б.
 
"Даже не мога да намеря точната дума за определение на това действие", безгласна е Марияна П.
 
"Поредната простотия!", заключава Камелия М.
 
А простотията наистина си е поредна. Едва преди ден ви разказахме за друга захвърлена тротинетка - отново в столицата. Тогава возилото се озова в бетонното корито на река, а единствено ниското ниво на водата "спасяваше" електричката.
 
Споделените превозни средства помагат за транспорта на мнозина, но много от тях стават и обекта на хулигански прояви. За времето, през което са достъпни, тротинетките бяха хвърляни в реки, слагани в казани за смет, трошени, че и окичвани по дървета.
 
А проблемът сякаш няма изгледи да бъде решен скоро.