Водач успя да предизвика въпроси по начина, по който е паркирал автомобила си в София.

Сив автомобил бил оставен на броени сантиметри от стълбите на жилищна страда в столичния квартал "Гоце Делчев", колата била съвсем близо до фасадата на сградата. А така за преминаването на пешеходците оставала мъничка пътека.

"Два поредни дни тази кола така се паркира, утре може направо във входа да влезе", отбелязва Николет М.

Тя дава гласност на действието на водача в социалната мрежа Facebook, където реакциите не закъсняват. Някои осъждат поведението на своя съгражданин, други намират оправдание за действието му - паркоместата са кът, в последните дни има и опасни за колите градушки.

Вижте и някои от мненията на столичани:

"Бог като разбрал, че не може да следи за всеки и създал съседите!", пише Валентин А.

"Заради градушките,да си я паркира в мазето направо", отбелязва Волен И.

"0700 13 233 е телефона на Градска мобилност. Тук с тези постове нищо няма да постигнете и човека ще продължи да си спира там. Иначе 60 лева е вдигането, 100 лева фиш за паркиране върху тротоар + 2 лева (по спомен) на час за престоя на наказателният паркинг. След това бъди сигурна, че няма да повтори там да спре", коментира Димитър Т.

"Как е минал между колчетата?", недоумява Огнян Б.

"Направо в хола си да я вкара", негодува Ван И.

Припомняме, че  по закон в България паркирането на тротоари е разрешено, но ако е спазено важно условие. Машината да е до 2,5 тона, а отстоянието ѝ от жилищните сгради да е поне най-малко 2 м за преминаване на пешеходци.