Грозна гледка в най-големия квартал на Пловдив, а именно "Кючук Париж". Счупени стъкла, нахвърлена край контейнерите смет и хартии са само част от отпадъците. За ситуацията сигнализират местни жители, според които "вонята е също толкова ужасна."

Случаят буди възмущение и провокира дискусия във Facebook.

 Боклуците се валят пред блокове на улица "Павел Калпакчиев", а снимките са заснети посред бял ден. Според граждани живущите в района са много, а казаните недостатъчни. Пловдивчанка пише, че от институциите, занимаващи се с почистването на града, са заявили, че контейнерите стигат.

Вижте цялата публикация, споделена от Юлия С.:

"Не знам как да опиша тези ужасни снимки.....А и вонята е също толкова ужасна! "Чистота", "Градини и паркове" само си прехвърлят топката, а данък смет плащаме.
 
Улицата е "Павел Калпакчиев" №43. Има много хора, два контейнера за отпадък и един за хартия и стъкло, които се намират в началото на улицата.  Ако някой реши случайно да ги ползва. Когато говорих със служителка на "Чистота", ми беше заявено, че са напълно достатъчни. Дали?"
 
Ситуацията буди възмущението на пловдивчани, но някои твърдят, че са виновни и местните жители. Сред които и хората от други градове, които обаче са нямат адресна регистрация.
 
 "Българинът няма елементарни навици, слагайте си боклуците в торби и ги връзвайте, както е по цяла Европа, а не да хвърляте безразборно всичко и навсякъде, и тогава претендирайте!", смята Диана Радоева.
 
"Тази свинщина е от живущите наоколо. Вместо да реват и снимат колко е мръсно и какви големи плащачи на данъци са, да стягат кълките и да си почистят", гласи един от коментарите.
 
"И от живущите е, но населението на квартала се увеличава, а кофите не. "Събирайте разделно", а най-близкият жълт контейнер беше на 0,5 км разстояние и някой го подпали, и вече две седмици "Чистота" не е събрала останките, а какво да кажем за нов. Няма да е скоро", твърди Яна Б.